News and Events

Soft Seat Area Now Open

November 13, 2012

From studying and socializing to pool and ping pong, the newly renovated soft seat area is a student space with something for everyone. Located directly outside of the Students’ Association (SAMHC), the soft seat area was renovated as part of the college’s agreement with SAMHC to provide a modern student space.

Bhawan Waraich, a second year business student, looks forward to having a place to go, relax and play a little ping pong in between classes. “I’m really happy about it. We’ve been waiting for [this space] for a long time.”

Upgrading students Connor Young and Craig Duclos are also enjoying the new space.

“It’s a nice place to hang out with friends, a good hang spot,” said Duclos who likes playing ping pong and relaxing in crave.

In 2006, students participated in a referendum and voted in favour of donating $250,000 and committing additional funds over six years from the SAMHC building fund to support the development of a student centre on campus. As a result, SAMHC has contributed $500,000 to the college which was matched by the provincial government for the project.

The purpose of the contribution was to expand and renovate the F-Wing to create a student common area that would include the Students’ Association office, soft seat area, student activity spaces, club offices, Rattler’s Den (now crave), meeting rooms, and cabaret and conference facilities. The soft seat area now features a big screen TV and gaming system, ping pong and pool tables, microwaves, plenty of booths and study tables, and the ability to stage special events. With the renovation of the soft seat area, the final phase of this project is complete and the agreement fulfilled.

Deanna Haysom, development officer at MHC, is grateful for the support of the Students’ Association and the opportunity to work with the student body to create a functional space.

“I typically work with community donors and create partnerships to provide support for students through scholarships, bursaries, program enhancements or facility upgrades, so the opportunity to work directly with the Students’ Association was unique,” said Haysom. “This space, which they helped develop, will benefit students for years to come and I can’t thank the Students’ Association enough for supporting this project.”